keyboard_arrow_up

A Ronaldo effekt – itt az új világrekord a merchandising eladásokban!

Amióta hivatalossá vált a Manchester Unitedhez történő szenzációs visszatérése, Cristiano Ronaldo mezeladásai új értékesítési rekordot döntöttek az angol futballóriás e-kereskedelmi platformján keresztül. A nagy bejelentés után néhány nappal, szeptember 2-án az MU nyilvánosságra hozta, hogy a portugál sztár visszakapja az ikonikus hetes számú mezt, amelyet előző, 2003 és 2009 közötti manchesteri időszakában is viselt. A hetes számú mez eddig eredetileg Edinson Cavanié volt, de a Premier League engedélyezte a számcserét.

A Fanatics, a United kiskereskedelmi partnere elárulta, hogy a bejelentést követő mindössze négy óra alatt az eladások meghaladták az Észak-Amerikán kívüli sportáru-kereskedelmi oldalon valaha elért legmagasabb eladási napot. Sőt, már az első óra eladásai meghaladták a United Direct, a klub hivatalos árucikk-platformjának eddigi legjobb teljes napját – írja a sportspromedia.com. A hivatalos adatok szerint a Ronaldo nevével elláttott replikák 12 óra alatt 32,5 millió font értékű salest generáltak a klub számára!

A Fanatics-hálózaton belül Ronaldo lett a valaha volt legnagyobb merchandising eladással rendelkező játékos az új klubhoz való átigazolást követő 24 órában, megelőzve a rivális Lionel Messi Paris Saint-Germain-hez történt átigazolását, valamint Bryce Harpert (Philadelphia Phillies – MLB), Tom Bradyt (Tampa Bay Buccaneers – MLB) és LeBron Jamest (Los Angeles Lakers – NBA) is.

Ami a sportszakmai szempontokat illeti: Ronaldo szombaton tért vissza az Old Traffordra, és stílusan a Newcastle United elleni duplával a Premier League élére repítette csapatát.