keyboard_arrow_up

Hivatalos: Hatvanezer szurkoló előtt rendeznek bokszmeccset Dallasban!

A rendező Matchroom Sports bejelentése alapján Canelo Alvarez és Billy Joe Saunders a texasi AT&T stadionban 60.000 néző előtt lép majd a ringbe május 8-án. A tavaly márciusi lezárások óta ez lesz az első olyan esemény az Egyesült Államokban, ahol egyszerre ennyi ember tartózkodhat majd legálisan egy rendezvényen.

Canelo Alvarez a bokszvilág egyik legnagyobb csillagaként óriási rajongótáborral rendelkezik a tengerentúlon, de világszerte is szupersztárnak számít. Az Egyesült Államokban zajló folyamatos nyitásnak hála egy hónap múlva egy kiemelkedő, 60 ezer fős plénum előtt léphet majd ringbe riválisa, Joe Saunders ellen. Az esemény vitathatatlanul az év egyik legfontosabb meccse lesz az ökölvívásban, de az ismert körülmények miatt óriási marketingértékkel is bír. A texasi helyi hatóságok engedélyével ez lesz az első komolyabb tömeget (50 ezer feletti) megmozgató amerikai rendezvény, így az ütközetet és az esemény visszhangját nemcsak a sportrajongók, hanem a sportbiznisz egésze árgus szemekkel követi majd.

Hamarosan újra megtelik a Cowboys stadionja – igaz, ezúttal nem az amerikai foci, hanem a box szerelmesei izgulhatnak majd a helyszínen

A Dallas Cowboys a világ egyik legmodernebb stadionját tudhatja magáénak. A 80 ezer férőhelyes arénában a hazai csapat az NFL 2020-as szezonjában 28 ezer főt fogadhatott be, így a biztonságos rendezéssel kapcsolatosan már komoly tapasztalatra tettek szert. A stadion üzemeltetői ezzel nemcsak a bevételből részesülnek, hanem a szponzoroknak (mint például a névadásért horror összeget fizető AT&T) is extra figyelmet tudnak generálni, és beszédtémát szolgáltatnak jó példájukkal. A Cowboys stadionja már korábban is otthont adott nagy ökölvívó gáláknak, 2016-ban ugyancsak Canelo Alvarez lépett itt a ringbe és védte meg címét kiütéssel, de Manny Pacquiao is bokszolt Dallasban fénykorában, 2010-ben.

Az elmúlt hetek híreit figyelve egyértelműen kirajzolódni látszik az újranyitás trendje: Dallas mellett egy hozzánk közelebbi helyszín, Bukarest is úgy döntött, hogy a nyári Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek otthont adó Nemzeti Stadionba beengedi majd a szurkolókat.